Tento pokrm, který obsahuje zdravé tuky, bílkoviny a pomalé sacharidy, může být úžasnou snídaní nebo rychlým obědem. Nejlépe chutná v rajčatové sezóně, kdy jsou rajčata čerstvá a plná chuti. A pokud jde o děti, tak u nich s tímhle receptem taky zaboduješ.


INGREDIENCE
- 8 bio vajec
- 1⁄2 čajové lžičky mořské soli
- 1⁄4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce filtrované vody
- 1 lžíce bio ghí
- 1 malé rajče, nakrájené na větší kusy
- 60 gramů měkkého kozího sýra
- 1⁄4 hrnku nahrubo nasekaných čerstvých bylinek (pažitka, tymián, petržel, kopr, oregano)
PŘÍPRAVA
- Vyšlehej vejce, sůl, pepř a vodu ve velké misce.
- Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem zahřej na středním plameni ghí. Přidej vaječnou směs a míchej ji dřevěnou lžící asi 3 minuty, dokud nevytvoří polotuhou směs.
- Přidej rajčata a sundej pánev ze sporáku. Jemně vmíchej kozí sýr a bylinky, rozděl je na čtyři talíře a hurá na ně!
NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI
Energie 250 kcal • Tuk 10 g • Nasycený tuk 15 g, • Cholesterol 359 mg • Vláknina 0,3 g • Protein 16 g • Sacharidy 2 g • Sodík 480 mg
